Uczniowie klas gastronomicznych podczas Majowych Dni Białobrzegów
W dniach 26 – 27 maja uczniowie klas gastronomicznych pod opieką nauczycieli wzięli aktywny udział w pikniku rodzinnym w ramach Majowych Dni Białobrzegów, który odbył się na Stadionie Miejskim im. Z. Siedleckiego w Białobrzegach. Nasi uczniowie byli odpowiedzialni za przygotowanie i ekspedycję produktów spożywczych dla przybyłych gości na plenerowym stoisku.
Dużym powodzeniem wśród odwiedzających w tych dniach Miejski Stadion cieszyły się: grillowana kiełbaska, karkówka i kaszanka. Nie zabrakło także frytek, czy bigosu z młodej kapusty, który przygotowany był przez naszych uczniów dzień wcześniej. Dodatkowo wydawane były ciepłe i zimne napoje. Nasi uczniowie podczas tak dużej imprezy plenerowej mieli okazję, kolejny już raz w tym roku, zdobyć cenne doświadczenie zawodowe, które w przyszłości na pewno zaprocentuje.