II Dzień Kelnerski w naszej szkole
25 marca od 7 lat jest międzynarodowym Dniem Kelnera – ustanowionym przez Akademię Kelnerską – prowadzoną przez p. Grzegorza Górnika. W naszej szkole obchodzony po raz drugi. W tym roku zaprezentowała swoje umiejętności młodzież przebywająca w czasie ferii na kursie baristycznym.
Podczas pokazów mieliśmy okazję poznać różne rodzaje herbat i sposoby ich parzenia oraz tradycje podawania tego napoju w rożnych stronach świata.
Kawa parzona na zimno – w lodówce, zielona i prawie wszystkie odmiany na bazie espresso. Dodatki do wyboru – do koloru: bita śmietana, czekolada, imbir, goździki, cynamon i stewia.
Nasi goście pijąc herbaty i kawę raczyli się ciasteczkami owsianymi i torcikiem kawowym. Dla uczestników pokazów przygotowane były konkursy na tematy napojów gorących, a śmiałkowie wzięli udział w torze przeszkód, niosąc tace ze szklankami pełnymi napojów 🙂