Praktyki zawodowe
W okresie wakacyjnym uczniowie klas drugich i trzecich Technikum w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych i Technik hotelarstwa odbywali miesięczną praktykę zawodową w czterogwiazdkowym hotelu Anders w Starych Jabłonkach.
W terminie od 28.06.15r. do 27.07.15 r. uczniowie klasy III TH oraz pierwsza grupa klasy II TŻiUG pod opieką p. Anny Budner i p. Marzeny Tomczyńskiej z zaangażowaniem doskonalili swoje umiejętności
w restauracji, kuchni oraz pokojach hotelowych. Następnie od 27 lipca druga grupa klasy II TŻiUG oraz uczniowie klasy II TH pod opieką p. Ewy Becz i p. Ewy Pawlik z zapałem przejęli zadania swoich kolegów
i koleżanek.
Okres praktyk okazał się być bardzo pracowitym, ale i przyjemnym czasem, pełnym różnorodnych zajęć umożliwiających doskonalenie umiejętności w zawodzie. Uczniowie zapoznali się z działalnością obiektu hotelowego i restauracji w realnych warunkach, mieli okazję praktycznego zastosowania swojej wiedzy zdobytej na lekcjach w szkole i poszerzyli ją o nowe umiejętności. Potwierdzili, że potrafią współpracować
w zespole, co jest bardzo ważne w ich przyszłym zawodzie.
Czas wolny spędzali aktywnie w gronie swoich kolegów i koleżanek.
Okres tegorocznych praktyk letnich zakończył się 23 sierpnia, a wracając do domu uczniowie dzielili się wrażeniami z pobytu w Starych Jabłonkach. Był to wspaniały czas, bogaty w niezapomniane doświadczenia, a nasi uczniowie po raz kolejny pokazali, że są gotowi na podejmowanie nowych wyzwań i robią to
z ogromnym poświęceniem i zaangażowaniem.