PRAKTYKA ZAWODOWA klas II TŻI, II TŻH i III TH
Praktyczna nauka zawodu jest formą przygotowania zawodowego młodzieży w rzeczywistych warunkach pracy. Uczniowie klas Technikum w zawodzie technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych w czerwcu i okresie wakacyjnym odbywali praktyki zawodowe.
Na czterotygodniową praktykę zawodową do czterogwiazdkowego hotelu Anders w Starych Jabłonkach w terminie 30.05- 26.06.2016 r. pod opieką p. Krystyny Kozłowskiej i p. Magdaleny Marchewki wyjechała klasa II TŻI, w terminie 27.06-24.07.2016r. pod opieką p. Joanny Kacprzak, p. Małgorzaty Pramik i p. Ewy Becz grupy z klasy II TŻH i klasy III TH, w terminie 25.07- 21.08.2016 r. pod opieką p. Anny Budner, p. Marzeny Tomczyńskiej i p. Alicji Reczko grupa z klasy II TŻH.
Uczniowie doskonalili swoje umiejętności w zakresie obsługi gości w salach restauracyjnych, w służbie pokojowej oraz na recepcji. Zapoznali się także z funkcjonowaniem zaplecza gastronomicznego hotelu.
Nasi uczniowie wykazali się dużą wiedzą teoretyczną, którą umiejętnie zastosowali w praktyce. Oprócz pracy uczniowie mieli czas na wypoczynek, sport i zwiedzanie okolicy z opiekunem. Czas praktyki to czas integracji, nowych doświadczeń, a także umiejętność pracy w zespole.