Logo
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH
w Białobrzegach
The replica rolex Day-Date watches would have provided Jaime with a lot of information in a compact package, which would have matched with the majority of his wardrobe, and would have been a keen indicator of the kind of king that he would have surely liked to have been had he not met his demise last episode.

Wielki sukces naszej uczennicy!

18 września 2020

Mamy wielką przyjemność poinformować całą społeczność szkolną, że uczennica klasy 3TŻ – NATALIA Neska zakwalifikowała się do eliminacji krajowych WorldSkills – Cukiernictwo. Uczeń klasy 4 TLŻ – Mateusz Michalak jest na liście rezerwowej konkurencji Serwis kelnerski.

Organizatorem tego prestiżowego konkursu jest Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji, a nad jego prawidłowym przebiegiem czuwają  eksperci w branży cukierniczej. WorldSkills to największy na świecie konkurs umiejętności zawodowych, który odbywa się co dwa lata. Cieszymy się, że do grona uczestników tego konkursu dołączyła nasza uczennica. Nie pozostaje nam nic innego, jak bardzo mocno trzymać kciuki i życzyć powodzenia!

CUKIERNICTWO

Tworzenie gorących i zimnych słodkich przysmaków, które są przyjemnością zarówno dla oka, jak i kubków smakowych.
Wyroby cukiernicze mogą wahać się od drobnych ciastek po czekoladki i cukierki.

Można je podawać na ciepło lub zimno wszędzie, od hoteli i restauracji po sklepy specjalistyczne.

Cukiernicy będą musieli być wykwalifikowani w projektowaniu produktów przy użyciu cukru, lukru, czekolady i innych składników.
Jest to praca dla twórczego artystycznego umysłu, ale wymaga solidnych umiejętności gastronomicznych. Wiele lat szkolenia poświęcone jest tworzeniu najlepszych cukierników, którzy wykazują się również talentem i kreatywnością.

LISTA UCZESTNIKÓW

Daniel Bauer (Łódź)

Dominik Gajdka (Łódź)

Jan Spławski (Leszno)

Joanna Lurka (Sucha Beskidzka)

Katarzyna Arendarczyk (Białka Tatrzańska)

Natalia Neska (Białobrzegi)

Weronika Budzich (Grudziądz)

Ekaterina Em (Rosja)

 

 

 

SERWIS RESTAURACYJNY

 

Świadczenie usług gastronomicznych dla gości w hotelach i restauracjach, wykazanie się uwagą oraz zrozumienie ich potrzeb i oczekiwań.

Jakość niezapomnianego posiłku to coś, o czym goście często pamiętają tyle, ile serwowanych potraw i napojów.
Oznacza to, że serwis restauracji musi wykazać się rozległą wiedzą na temat rodzajów kuchni i potraw, a zwłaszcza składników i stylu gotowania potraw w menu a la carte.
Będą musieli poznać i zrozumieć metody przygotowywania i serwowania, a także używane narzędzia.

Niezależnie od tego, czy jest to samoobsługowa kawiarnia, czy pięciogwiazdkowa restauracja, dobre maniery, elegancki wygląd i nienaganna higiena osobista są równie ważne.

            LISTA UCZESTNIKÓW

Aleksandra Stańczyk (Łódź)

 Beata Wasiak (Kościelec)

Gaja Włodarczyk (Pabianice)

Kacper Stankiewicz (Warszawa)

Martyna Ławniczak (Wojsławice)

Roman Yurchenko (Gorzów)

Tomek Grabowski (Warszawa)

Tham Cao (Holandia)

Mateusz Michalak (Białobrzegi) – zawodnik rezerwowy

Patrycja Madura (Tarnów) –zawodnik rezerwowy

 

 

 

 

Więcej informacji na stronie:

Eliminacje Krajowe WorldSkills Poland 2020

 

 

BulgarianEnglishGermanHungarianMaltesePolishPortugueseUkrainian
Archiwum -miesiące
Statystyka odwiedzin
1014490
Wizyty dziś: 994
Wizyty wczoraj: 542
Wizyty w tym miesiącu: 16126
Wizyty w tym roku: 45698
Wszystkie wizyty: 1014490
Odsłony dziś: 5283
Wszystkie odsłony: 7662934
Użytkownicy on-line: 10

PARTNERZY SZKOŁY

https://zspbialobrzegi.edu.pl
KONTAKT
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH
w Białobrzegach
ul. Żeromskiego 86
26-800 Białobrzegi
48 613 27 10
sekretariat@zspbialobrzegi.edu.pl
www.zspbialobrzegi.edu.pl
ZOBACZ
Copyright © 2021 Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Białobrzegach. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Skip to content https://zspbialobrzegi.edu.pl