Zdobywamy doświadczenia zawodowe z Erasmusem
28 lipca 2022
Чао!🇧🇬
Pierwszy tydzień praktyk w branży gastronomicznej👩🍳👨🍳 hotelarskiej🏨💁♂️ i ekonomicznej👩💼👨💼 zaliczony😊💪
Pracę wykonywaliśmy z dużym zapałem i fascynacją. W piątek poznaliśmy naszych pracodawców, którzy zapoznali nas z przydzielonymi stanowiskami pracy oraz związanymi z tym obowiązkami.
W sobotę podzieleni na kilka grup zaczęliśmy nabierać wprawy w powierzonych nam zadaniach. Oczywiście nasi opiekunowie służyli pomocą gdy pojawiały się pierwsze, drobne problemy 🤩🥰
Nasze obowiązki 🙉🙊
Grupa gastronomiczna: przygotowywanie potraw na show-cooking, obsługa klientów na sali, utrzymanie czystości na sali.
Grupa hotelarska: porządkowanie pokoi, obsługa gości w recepcji,
Grupa ekonomistów: archiwizacja dokumentów, kontrola dokumentów sprzedażowych.
Każdy zespół wykonuje równie interesujące zadania. Nie do opisania jest wdzięczność dla naszych nowych przyjaciół, którzy mają do nas anielską cierpliwość. Chętnie rozmawiają z nami, przy okazji pokazują nam kulturę bułgarską 🇧🇬 sami również interesują się kulturą polską🇵🇱 Rozmawiając z nami posługują się różnymi językami🗣️💬: bułgarskim🇧🇬 rosyjskim🇷🇺 ukraińskim🇺🇦 oraz francuskim🇫🇷 Zdarzają się również goście z którymi możemy rozmawiać w języku polskim 🇵🇱 Przy okazji klienci, których spotykamy w recepcji, restauracji czy w biurze uczą nas podstawowych zwrotów w ich rodzinnym języku. Atmosfera jest bardzo przyjemna, miła i przyjazna🤩😍 Jesteśmy bardzo zadowoleni z pierwszego tygodnia praktyk zawodowych i wypatrujemy już kolejnego tygodnia.
Akredytacja Erasmusa 🇪🇺
Technik hotelarstwa, technik żywienia i technik ekonomista