Wyniki etapu szkolnego XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu
28 października 2022
W dniu 18 października uczniowie klas gastronomicznych przystąpili do szkolnego etapu XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu, której tematem przewodnim są „Ryby i owoce morza – przetwórstwo i zastosowanie w żywieniu.”
Olimpiada Wiedzy o Żywieniu stawia sobie za cel rozwijanie zainteresowań uczniów i nauczycieli szkół ponadpodstawowych problematyką potrzeb pokarmowych człowieka i sposobów ich prawidłowego zaspokajania, wartości odżywczej i prozdrowotnej żywności, gastronomii i kelnerstwa oraz roli żywienia w zapobieganiu chorobom dietozależnym.
Podczas pierwszego etapu rywalizacji najlepszymi uczniami okazali się Sebastian Zgiep i Karolina Maciak z klasy 4 TŻH, którzy będą reprezentować naszą szkołę podczas kolejnego etapu okręgowego w Warszawie.