Okręgowy etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu
W piątek 2 grudnia 2022 r. w Warszawie odbył się okręgowy etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Naszą szkołę reprezentowali Karolina Maciak i Sebastian Zgiep z klasy 4 TŻH. Zadanie uczestników polegało na rozwiązaniu testu z zakresu żywienia człowieka i technologii gastronomicznej oraz części praktycznej z organizowania i planowania usług gastronomicznych. Tematem przewodnim były „Ryby i owoce morza – przetwórstwo i zastosowanie w żywieniu.”
Coroczne motto „Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym co ma w głowie i co na stole” autorstwa profesora Jana Gawęckiego towarzyszy naszym uczniom już od wielu edycji olimpiady a rywalizacja z najlepszymi uczniami z innych szkół gastronomicznych pozwala na sprawdzenie, zdobytej przez wszystkie lata, wiedzy z przedmiotów zawodowych. Uczestnictwo w okręgowym etapie Olimpiady Wiedzy o Żywieniu było bardzo cennym doświadczeniem.