Warsztaty gastronomiczne „Skarby kuchni hiszpańskiej” w ramach Akredytacji Erasmusa
19 czerwca br. uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w warsztatach gastronomicznych ,,Skarby Kuchni Hiszpańskiej’’.
Pod czujnym okiem nauczycielek p. Anny Budner i p. Kingi Telbuch, które zdobyły nowe umiejętności podczas kursu gastronomicznego w Hiszpanii odbytego w ramach Akredytacji Erasmusa, uczniowie przygotowali klasyczne dania: Gazpacho, Magdalenas i Crema Catalana. Receptury zaczerpnięte od p. Ele z ,,CookEle – learn Spanish while cooking”, p. Davida Reyes z Granada Cooking Experiens oraz p. Trini z Oleum Restaurante młodzież tłumaczyła z języka angielskiego doskonaląc jednocześnie swoje kompetencje językowe. Ciekawi nowych smaków z przyjemnością degustowali przygotowane potrawy.
W tym dniu również p. Ania Budner i p. Kinga Telbuch podzieliły się z radą pedagogiczną swoimi doświadczeniami z odbytego kursu oraz wspaniałym programem kulturowym, w jakim miały okazję uczestniczyć podczas pobytu w Granadzie. Nauczyciele z wielką przyjemnością degustowali i smakowali przygotowane przez uczniów potrawy kuchni hiszpańskiej.
Atmosfera pracy podczas warsztatów była niesamowita, dlatego wszyscy mamy nadzieję na kolejne takie spotkania po wakacjach.